ACUPUNCTUUR                  EN                     KINESITHERAPIE

Parallel Acupunctuur

De methode van parallel-acupunctuur werd ontwikkeld door Hugo Nielsen in Denemarken en sluit perfect aan bij de ECIWO-acupunctuur.

De ECIWO-theorie verklaart als het ware deels of ondersteunt de werking van parallel-acupunctuur.

Bij parallel-acupunctuur kan een tweeledige behandeling toegepast worden die enerzijds bestaat uit een behandeling met acupunctuurnaalden of laser en anderzijds uit een behandeling met cellcom (ontwikkeld door Hugo Nielsen).

Deze methode blijkt vooral heilzaam bij chronische inflammatoire aandoeningen en ook bij de behandeling van patiënten met kanker ter ondersteuning van hun herstel. De behandeling induceert een herstel van het besturingssysteem van het lichaam. Dit uiteraard in de mate van het mogelijke, afhankelijk wat ons lichaam nog kan bieden op vlak van herstel, reparatie of regeneratie. De behandeling heeft een invloed op de regulatie van de verschillende grote stuursystemen in ons lichaam: op onze hypofyse en hypothalamus , het digestieve,hormonale , cellulaire (celcommunicatie vanaf DNA-niveau) en neurogene niveau.

De behandeling met cellcom richt zich op de verderzetting van de behandeling thuis. Zo kan de patiënt de optimalisering van ons BBRS (basis biologisch regulatiesysteem) thuis verder zetten in geval van een ernstige aandoening. Het cellcom-apparaat is ook door Hugo Nielsen in het leven geroepen.

Vooral bij kankerpatiënten heeft deze methode zijn dienst al bewezen door het reduceren van de bijwerkingen van radio- en chemotherapie en het bestrijden van pijn. Zelfs meerdere dossiers zijn door het Hugo Nielsen Instituut gekend waarbij de patiënt volledig herstelt.

In Denemarken is parallel-acupunctuur inmiddels meer dan 35 jaar toegepast en worden er dagelijks verdere onderzoeken en ontwikkelingen verricht in deze wetenschappelijk onderbouwde techniek.

In België is deze methode nog gloednieuw en nagenoeg onbekend.

Wenst u meer informatie over parallel-acupunctuur en wanneer dit heilzaam kan zijn voor u? Aarzel dan niet om contact op te nemen met mij of neem een kijkje op de officiële website van het Hugo Nielsen Instituut.

www.HNI.dk