ACUPUNCTUUR                  EN                     KINESITHERAPIE

Traditionele Acupunctuur

Wanneer uw diagnose (gesteld door de huisarts of westerse arts, specialist )uitwijst dat u baat heeft bij traditionele acupunctuur of u geeft er zelf de voorkeur aan, wordt u behandeld volgens de volgende werkwijze:

Aan de hand van vragen, observaties en palpatie komen we tot het energetisch bilan. Om het lichaam weer in evenwicht te herstellen, worden de nodige acupunctuurpunten op de nodige meridianen geprikt met speciale acupunctuurnaalden. Om hygiënische redenen zijn dit uiteraard gesteriliseerde wegwerpnaalden. De plaatsing van de naalden is afhankelijk van de klachten en de vooropgestelde westerse diagnose alsook het oosterse bilan.

Deze behandeling heeft als doel het lichaam alles te bieden wat het nodig heeft om zichzelf beter te reguleren, als toevoeging op de reeds bestaande westerse invalshoek.
De hoofdelementen waarmee dit mechanisme wordt gestuurd, zijn de naalden, de QI (energie) en meridianen. De meridianen kunnen worden voorgesteld als de snelwegen van ons energetisch systeem, waarlangs we de QI gaan laten vloeien. Het inbrengen van de naalden gaat daarbij niet zonder sensatie.

“Qi” of de benaming die de Chinezen gebruiken voor de energiestroming , kan men best vergelijken met de signaaloverdracht die we nodig hebben om ons immuunsysteem de juiste info te laten overdragen om herstel te krijgen. Celcommunicatie zou een beter woord zijn. Met acupunctuur maken we ons immuunsysteem aleerter om problemen die aanwezig zijn beter op te sporen en in de mate van het mogelijke te kunnen herstellen.

NO ‘DE QI’-sensatie, NO ACUPUNCTURE.

Acupunctuur kan helpen in vele gevallen van pijn, maar ook wanneer u wil stoppen met roken, een sportblessure heeft opgelopen, last heeft van hooikoorts, stress, rugklachten of concentratiestoornissen.

Daarnaast zorgt acupunctuur ook voor verruiming van de geest en is het heilzaam bij emoties als depressie, woede en verdriet. Acupunctuur wordt door een aantal mutualiteiten en/of verzekeringsinstellingen terugbetaald.

Geen enkele behandeling geeft garantie op succes. Gezondheid is en blijft een intelligent spel van on lichaam , dat al dan niet in staat is om herstel te brengen waar nodige.