ACUPUNCTUUR                  EN                     KINESITHERAPIE

Lymfe Drainage

Lymfedrainage is zoals het woord het zelf zegt de drainage of afvoer van lymfe of lymfevocht.

Het lymfesysteem is een systeem dat net als onze doorbloeding uit allerlei kanalen bestaat waarlangs afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Dit afvoersysteem gaat eigenlijk alle afvalstoffen afvoeren die niet door onze aders kunnen worden afgevoerd.

Het lymfesysteem werkt zeer traag. Lymfedrainage is een massagevorm die ons lymfesysteem gaat helpen bij de afvoer van afvalstoffen.

Voorbeelden van situaties waarin lymfedrainage kan helpen zijn:

• gezwollen benen door een rechtstaande job
• een gezwollen arm door klieruitruiming na een operatie of mastectomie
• een gezwollen ledemaat na een operatie, ongeval of trauma met schade
• …

In al deze gevallen is er sprake van zwelling of de overtollige aanwezigheid van (vloei)stoffen in het lichaam die niet zomaar kunnen worden afgevoerd door onze bloedcirculatie. Daarom wordt de hulp ingeroepen van het lymfesysteem. Lymfedrainage kan in dit geval de genezing of herstel bevorderen.

Door middel van een massagetechniek wordt het lymfesysteem gestimuleerd waardoor het sneller gaat werken en de aanwezige afvalstoffen worden gedraineerd of afgevoerd.

Het lymfesysteem maakt deel uit van ons bindweefselsysteem en is da nook belangrijk voor herstel op alle gebieden. Een vervuild of slecht functionerend lymfenetwerk zal herstel in de weg staan.

Denkt u dat lymfedrainage soelaas kan bieden bij uw klachten?

Aarzel dan niet om vrijblijvend op te nemen.