ACUPUNCTUUR                  EN                     KINESITHERAPIE

Orthomoleculair Voedingsadvies

Ons lichaam is opgebouwd , net zoals een huis, uit verschillende bouwstenen. Hoe deze bouwstenen worden opgebouwd en waar men ze haalt, hoe heel ons bedrijf (lichaam) functioneert en kan blijven functioneren wordt bepaald door zijn samenstelling .

Welke bouwstenen ontbreken, of welke tussenstoffen of schakels functioneren niet of slecht? Ons lichaam vertelt dit aan de hand van klachten, signalen, die, omdat ze voor ons hinderlijk worden, dienen te worden opgelost. Een onrustige darm is vandaag de dag een mooi voorbeeld hiervan. Maar ook migraine, intoleranties en noem maar op. Een handgreep uit de verschillende aandoeningen waarbij ons lichaam ons vertelt dat er sommige systemen, functies in ons lichaam mank lopen.

Het diepere verhaal achter al deze zaken of de biochemie, noemt met het orthomoleculaire verloop. De cellen onderhouden in de juiste functie en de beste omstandigheden tot goed functioneren en welke stofjes en / of voedingswaren we daarvoor nodig hebben of kunnen gebruiken als individu. Dat is wat orthomoleculair voedingsadvies kan bijbrengen tot een gezonde levensstijl of toch een levensstijl met zo weinig mogelijk klachten.

Wat moet ik doen om wat gewicht bij te komen of te verliezen. Wat eet ik best wel of niet met mijn darmklachten ? Vanwaar komen mijn aanvallen van migraine ? Wat te doen bij mijn allergie ?

Welke kruiden, vitaminen, supplementen, ….kan ik toevoegen om minder klachten te krijgen ? Van welke voeding krijg ik meer energie en wat laat ik best of verminder ik in gebruik ?

Allemaal vragen waar we een antwoord op kunnen bieden na de nodige informatie te hebben verwerkt, want iedereen is een individu en geen enkele regel geldt voor iedereen. GEZONDHEID !